Poljočuvarska služba kompanije IPON Bezbednost

Postovao - 7.3.2013 | 0 komentara

Poljočuvarska služba kompanije IPON Bezbednost

Poljočuvarska služba je usluga koju kompanije IPON Bezbednost vrši u više opština u Vojvodini. Ovo je specifična vrsta usluge, koju vršimo uz pomoć adekvatnih vozila i tehničke opreme, bez obzira na trenutne vremenske uslove. Stručnost naše službe u ovoj oblasti rezultat je višegodišnjeg iskustva u obavljanju poslova ovog tipa.

Primer angažovanja naše Poljočuvarske službe u opštini Odžaci jasno prikazuje koliko je to bio dobar potez, jer je za proteklih šest meseci deset zaposlenih uspelo da prepolovi broj krađa na teritoriji opštine. Opremljeni sa tri „LADA–NIVE“, sa isto toliko kamera, dvogledima, dovoljnom količinom goriva i svim ostalim tehničkim pomagalima, poljočuvari su 24 sata provodili na terenu. Krstarili su svim atarima odžačke opštine što je za rezultat imalo da su uspeli da osujete dosta malih i velikih krađa.

Po rečima Dejana Goljevca, direktora kompanije IPON Bezbednost, Poljočuvarska služba je služba koja radi u interesu svih građana opštine u kojoj je angažovana.

Naš zadatak nije da kažnjavamo, nego da preventivno delujemo. Mi uz pomoć kamera pribavljamo čvrste materijalne dokaze i takav materijal prosleđujemo nadležnoj opštinskoj službi, policiji i sudu. Pošto je ovo sve veći problem, apelujemo na sve da slobodno kontaktiraju pripadnike Poljočuvarske službe jer mi radimo u interesu svih građana. – naglasio je Pokrajac.

Pored ovakvih i sličnih vidova angažovanja, naša Poljočuvarska služba ima i edukativnu ulogu, odnosno ulogu promotera značaja ekologije i čistih tehnologija.

Neki od načina i područja delovanja Poljočuvarske službe kompanije IPON Bezbednost:

 • Zaštita prirodnih vrednosti (tla i zemljišta, voda, šuma, biosfere i biodiverziteta, flore i faune, upravljanje otpadom i dr. ).
 • Unapređenje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta i ruralnog razvoja.
 • Edukacija poljočuvara i jačanje svesti kod poljoprivrednih proizvođača o značaju i koristi zaštite kako poljoprivrednog zemljišta tako i životne sredine.
 • Poboljšanje informisanja u oblasti zaštite i održivog razvoja (sajt, plakati, teren, sastanci sa poljoprivrednim proizvođačima, stručno obrazovanje zainteresovanih/ asistenti i docenti sa poljoprivrednog fakulteta).
 • Sprečavanje svih onih koji svojom delatnošću uzrokuju štetu, zagađuju, uništavaju ili na bilo koji drugi način obezvređuju prirodno okruženje i to svim legalnim i demokratskim sredstvima a u saradnji sa nadležnim organima.
 • Širenje svesti o značaju održivog razvoja kao skladnog odnosa ekologije i privrede.
...

  Ostavite komentar

  Your email address will not be published.

  peliculas de comedia